Miten lottoa pelataan

Lotto on erilaisista rahapeleistä se suomalaisten ehdoton suosikki, eikä syyttä -- saahan lotosta teoriassa yhdellä rysäyksellä elämän muuttavan rahasumman. Vain harva muu peli voi myydä yhtä houkuttelevaa unelmaa, vaikka toisaalta lotossa voittaminen on epätodennäköisempää kuin melkein missään muussa pelissä. 

Suomessa lottoa hoitaa Veikkauksen monopoli, joka kierrättää suomalaisten uhkapeleihin käyttämän rahan erilaisiin enemmän ja vähemmän yleishyödyllisiin hankkeisiin terveyden, kulttuurin ja urheilun saralla. Veikkaus ei kuitenkaan ole suomalaisen lottoajan ainoa vaihtoehto, sillä voit pelaajana myös vapaasti osallistua ulkomaisten lottojen arvontoihin. Nykyisellä internetin aikakaudella vaihtoehtoihin tutustuminen on helpompaa kuin koskaan ennen.

Eri palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja loton pelaamiseen. Voit esimerkiksi ottaa osaa satunnaiseen kimppalottoon, syndikaattiin, tai ostaa suoraan lippuja kolmannen osapuolen kautta. Tällä tavalla on mahdollista ottaa osaa vaikkapa Amerikan ja koko maailman suurimpaan lottoarvontaan Powerball, jossa jaossa on parhaimmillaan ollut jopa yli miljardi dollaria. Kannattaa kuitenkin muistaa lukea ehdot ja säännöt tarkkaan, jotta tiedät varmasti koska ja miten voitot maksetaan. Euroopan ulkopuolisista lotoista huomioi se, että niiden voitoista tulee maksaa verot Suomeen.

Muista myös se, että lotto on täysin onneen pohjaava peli, jonka suurinta päävoittoa ei noin vain hankita strategioilla. Pienempiäkin voittoja satelee tutusti hiukan harvemmin kuin esimerkiksi kolikkopeleissä, vedonlyönnistä ja pokerista puhumattakaan. Voittaminen on täysin arpaonnen varassa, eikä todennäköisyyksiin voi vaikuttaa muuten kuin ostamalla useita rivejä. Tämä ei kuitenkaan kannata, sillä vaikka törsäisit ostamalla satoja kuponkeja, päävoiton todennäköisyydet ovat olemattoman pieniä.

Lottoa lisää

Lotto on varsin edullinen peli pelata, minkä vuoksi se onkin niin suosittu useiden kansojen keskuudessa ympäri maailman. Jo euro tai kaksi riittää helposti lipukkeen ostamiseen. Lotto on varmasti tuttu peli, eikä sen pelaamiseen yleensä sen kummempaa totuttelua tarvita.

Amerikan lotoissa on toki se ero kotoitsimpiin eurooppalaisiin tarjoajiin verrattuna, että niistä joutuu usein maksamaan verot. Eurooppalaisia lottoja pelatessa on käytössä EU-säännöt, eikä niistä tarvitse maksaa veroja. Toisaalta sadan miljoonan voitoista verot maksaakin mielellään, sillä käteen jää silti huomattavasti korkeampi summa kuin mitä esimerkiksi EuroJackpotista tahi Veikkauksen Lotosta.

Lottoja voi pelata nykyään helposti netin kautta, eikä tässä tarvitse käyttää vain ja ainoastaan Veikkauksen sivustoa. Itse asiassa saat paremman tarjonnan ja edut saat pelaamalla lottoa jonkin kansainvälisen tarjoajan kautta. Nykyään moni suomalainen on siirtynyt jo kokonaan yksityisten nettikasinoiden pariin, ja sama muutos olisi syytä tapahtua myös lotossa.